top of page
Keresés

Ikea és styl kombinációja 78 nm-en

Otthonos és hangulatos enteriőr gazdaságosan...


Az Attila úton egy 78 nm-es lakás berendezésére kért fel Letti, aki az "együtt munka" során nagyon kedves barátommá is vált. Már régóta ismertük egymást, de kapcsolatunk inkább üzleti volt az utóbbi években. Polgári otthont álmodott meg magának, és meglévő styl bútorairól nem akart lemondani. Korábbi lakásában is keveredett a styl és a skandináv hangulat, mindkettő közel áll a szívéhez. Számomra nagyon fontos, hogy amit tervezek, az illeszkedjen és tükrözze a megbízó személyiségét, amellett, hogy a megfogalmazott elvárásoknak és funkcióknak is feleljen meg. A feng shui tanítása alapján a boldoságérzetünk 30%-át a környezetünkből nyerjük, ezért is nagyon fontos, hogy milyen belső térben élünk.


Letti igényei alapján elkészítettem az elrendezési terveket. A nappali több funkciós lett, egy nappali rész, egy étkező és egy dolgozó sarok kapott benne helyet. A világítás mindig kiemelt fontosságú, mert ez adja meg az enteriőr szépségét. Rengeteg tárolóra volt szükség, ezért az IKEA PAX tároló rendszerét gipszkartonnal kombinálva beépített szekrény hatást értünk el a lakásban. A világítás kiosztása a tárolókhoz és a funkciókhoz igazodik. Lettinek sok könyve és dísztárgya van, amelyeket nem akart elrejteni. Ezek tárolására üveges szekrényeket használtunk.

Letti egyetemista fia számára egy férfias hálószobát álmodtunk meg. Kék, fekete és tölgy kombinációjával. Letti pedig egy finoman elegáns haálószobát kapott, ahol inkább a púder, fehér és szürke dominál. A nappaliban a tölgy, fehér és szürke színeket sárgával és arannyal egészítettük ki.

Az ablakokat szép római rolók és dekor függönyök keretezik, ezek Letti ízlését dícsérik.


A tervezés 8 hetet és a megvalósítás, felújítás is 8 hetet vett igénybe, a kettő között átfedéssel. Ebbe az időkeretbe a világítás szerelése, (ez nagy falat volt, régi lakás lévén nagyon gyéren volt megvilágítva) a gipszkartonozás, falfestés, tapétázás, fali díszek, kazetták felhelyezése, bútorok összeszerelése (ez sem volt kevés, 150 doboz érkezett az IKEÁból) és a riasztó szerelése tartozott.


A bútorok összeszerelése és elrendezése után következett a bepakolás, majd újra én jöttem, hogy az apróbb lakberendezési elemeket, tárgyakat még a lakáshoz illesszük. Vásároltunk vázákat, növényeket, dobozokat, díszpárnákat. Olyan apróságokat, amelyek szépen keretezik a bútorozást.

Nagy hangsúlyt fektettünk a szőnyegek kiválasztására, hogy azok hangulatukban és minőségükben is illeszkedjenek a lakáshoz.


Ha szeretnéd Te is otthonossá tenni lakásodat, szívesen adok szakmai tanácsot vagy elkészítem saját tervedet. Itt veheted fel velem a kapcsolatot.


29 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page